Strävan efter perfektion har format Calamo

Med ett arv som sträcker sig i över ett sekel är Calamo dedikerade till att fullända varje detalj för att skapa värde till våra kunder genom ytbehandling med moderna metoder och den senaste tekniken.

historisk flygbild Calamos verkstad

Över 100 års erfarenhet

Sedan 1918 har våra rötter varit stadigt förankrade i Molkom, där har vår expertis inom bearbetning av produkter i rostfritt stål slipats fram. Nu är vi specialiserade på ytbehandling till en stor bredd av branscher och applikationer som har höga krav på renhet och ytfinhet. Tack vare det kan vi möta en variation av kunder i hela värden – ofta med extrema och unika krav.

spegelblank sjö i kvällssol

Calamo och miljöansvar

Hos Calamo är vår strävan att minimera vår miljöpåverkan en central del av vår vison. Genom aktiv processutveckling har vi framgångsrikt reducerat vattenförbrukningen, minimerat kemikalieförbrukningen samtidigt som vi jobbar med att minska mängden farligt avfall.

Fusionskraftsfält i reaktor

Branscher där Calamo skapar värde

Ytbehandling gör stor skillnad i många branscher. Calamo har förmånen att samarbeta med företag som gör stor skillnad med viktiga applikationer.

Aktuellt från Calamo

Här samlar vi kunskap. Allt från den senaste forskningen, svar på vanliga frågor, tips och nyheter som rör Calamo, branschen och våra kunder.

legooperatör, amanda fredriksson

Karriärmöjligheter hos Calamo

Calamo erbjuder spännande möjligheter och en framtid i framkant av teknik och innovation. Vi strävar efter att erbjuda en inspirerande och inkluderande arbetsmiljö där di med ditt engagemang och din kompetens kan trivas och utvecklas.